Ons verhaal
Liselot Portier heeft een aangeboren passie als bakker meegekregen van in de wieg en stond vaak bij haar papa in de bakkerij om te helpen of te proeven. Ze plaveide haar weg verder in de bekende bakkersschool De Groene Poorte te Brugge.
Een jaar na het behalen van haar diploma en weekendwerk sinds haar 14eĀ ging ze fulltime aan de slag in de bakkerij van haar ouders. 10 Jaar geleden, toen Liselot zwanger werd van haar tweeling Saartje en Lucas, ontwikkelde ze een tarwe- en suikerallergie waardoor het voor haar onmogelijk was om op gelijk welke manier in aanraking te komen met brood en gebak.
Ā
Als bakkersdochter het ze altijd een grote voorliefde gehad voor taartjes, koekjes en brood en dat het aanbod aan gluten- en tarwevrij brood & gebak heel beperkt was, is haar enorm opgevallen. De beperkingen waarmee ze worstelde deed haar inzien dat er nog lotgenoten moesten zijn die met hetzelfde probleem worstelden en ze wilde hiermee aan de slag.
Ze vatte de koe bij de horens en sloeg meteen aan het experimenteren met verschillende recepten.
10 Jaar bakken later, met veel vallen en opstaan, had Liselot de ideale recepten gevonden die haar terug konden laten genieten zoals voorheen van verse bakkersproducten.
Ā
Op zoek naar een nieuwe uitdaging kwam Alex Janssen Liselot tegen. Zij wekte meteen met haar gedrevenheid zijn nieuwsgierigheid in de glutenvrije markt. Alex en Liselot hadden in elkaar hun partners in crime gevonden en sloegen de handen in elkaar.
Door hun krachten te bundelen ging er een nieuwe wereld voor beiden open en zo werd Lotjans geboren.
Lotjans is een vaste waarde geworden binnen het allergenenvrij eten alsook blijven we inzetten op onze groei zonder in te boeten aan kwaliteit.
Samen met onze vaste medewerkers streven we naar een succesverhaal waar onze klanten voorop worden geplaatst en wij hen zorgeloos van ons gebak kunnen laten genieten.