Ons verhaal
Liselot Portier werkte vele jaren met passie in de bakkerij van haar ouders. Toen ze 7 geleden zwanger werd kreeg ze een tarweallergie en suikerallergie. Sindsdien was het voor Liselot niet meer mogelijk om te proeven van alle producten die in de bakkerij gemaakt werden.
Als bakkersdochter genoot ze graag van taartjes, koekjes en brood maar het aanbod op dat ogenblik voor glutenvrije, tarwevrije en suikervrije brood & gebak was heel beperkt.
Liselot pakte de koe bij de horens en begon te experimenteren met veel verschillende recepten. Na 7 jaar bakken, met vallen en opstaan, had Liselot de perfecte mix gevonden die haar terug kon laten genieten van verse bakkersproducten.
Alex Janssens, de partner van Liselot, zocht op dit moment een nieuwe uitdaging op professioneel vlak. Met veel interesse en nieuwsgierigheid leerde hij alles over glutenvrije, lactose-vrije, suikerarme,… bakkersproducten. Een nieuwe wereld ging open voor Alex en samen met Liselot startte hij Lotjans op.
We zijn dan ook heel trots dat Liselot haar jarenlange ervaring en recepten kan gebruiken om te zorgen voor smaakvolle, traditionele en ambachtelijke producten. Ze is dan ook zelf de 5e generatie in een bakkersfamilie en kan zo een beroep doen op de vele familierecepten, uiteraard aan de voorwaarden voor de anti-allergene bakkersproducten. Liselot en Alex investeerden in een nieuwe werkruimte, exact op de plaats waar het 5 generaties geleden allemaal begonnen is.
Doordat de schoonzus en neef van Liselot lactose-intolerant zijn was het een logische keuze om ook lactose- & koemelkvrij brood & gebak aan te bieden. We proberen dagelijks nieuwe recepten uit om ons aanbod verder uit te breiden. Onze passie en hoop is om zoveel mogelijk mensen met allergieën een alternatief aan te bieden zodat ook zij kunnen genieten van een lekker taartje, koekje, snack of vers brood.