faq
Waarom wij kozen voor een specialisatie in gluten-, tarwe-, lactose-, koemelkvrije producten
Liselot, zaakvoerster van Bakkerij Lotjans, ontwikkelde een tarwe- en suikerallergie bij de zwangerschap van haar tweeling, 8 jaar geleden. Door het beperkte aanbod in anti-allergeen brood & gebak en met haar ervaring als bakker, begon ze te experimenteren met allerhande ingrediĆ«nten. Vandaag vind je bij Bakkerij Lotjans een uitgebreid aanbod van glutenvrij, tarwe-vrij, lactose-vrij en koemelk-vrije producten.Ā
Alle producten in onze webshop zijn standaard gluten-, tarwe-, lactose- & koemelkvrij.
Wij gebruiken geen vervangers en werken met natuurlijke producten.Ā Ook onze suikervervanger is van natuurlijke oorsprong.Ā
Onze hoofdbestanddelen zijn maĆÆs en rijstmeel.
Wij gebruiken maĆÆsolie of zonnebloemolie.
De themataarten zijn heel specifiek en zijn volgens categorie meer of minder arbeidsintensief. Daarom werden ze opgedeeld in 4 categorieën. Indien je een specifieke thema-taart wil bestellen kan je ons bellen of mailen, of een bericht sturen via Messenger. Wij geven je graag de nodige uitleg.
Wij bakken, zoals iedere traditionele bakker, alle producten tijdens de nacht en om 6 u vertrekken we op route met onze dagverse producten.Ā
Wij bakken alles in onze volledig aangepaste werkruimte. We testen frequent, omdat we het belangrijk vinden dat we onder de 5 ppm blijven. Op die manier kunnen we jullie 100% veilige producten aanbieden.Ā
We vermelden telkens bij het product of dit geschikt is om te bewaren in de diepvries.
Dit is wel zo voor 80 a 90 % van onze producten.
We vermelden bij elk product de houdbaarheid. Doordat wij alles dagvers bakken, start de houdbaarheid van zodra de producten op route gaan.Ā
Hoe worden de producten verpakt?
Alles word verpakt in een passende zak of doosje. Het doosje zal in de koeling staan bij het afhaalpunt. De zak op aparte, veilige plaats.Ā
Kruisbesmetting?
Onze werkruimte dient enkel om glutenvrije, tarwevrije, lactosevrije en koemelkvrije producten te maken en zo kunnen we ook geen kruisbesmetting hebben.Ā Onze sojavrije, eivrije producten worden gemaakt in aparte machines.
Worden de broden gesneden?
Al onze broden worden gesneden met een aparte broodsnijmachine. De sojavrije en vegan broden worden met de hand gesneden om geen kruisbesmetting te hebben.
Waarom werken jullie met een minimum aankoopbedrag van 15�
We leveren onze producten uit over Vlaanderen en willen dit graag betaalbaar houden. Daarom werken wij met een minimum bestelbedrag van 15ā¬, er word onder de ā¬30 een vervoerskost bijgeteld van ā¬5.Ā
Waarom werken jullie met afhaalpunten en niet met thuislevering?
Wij willen een goeie bereikbaarheid voor de klant en werken daarom met afhaalpunten. Als we zouden kiezen om alle producten thuis te laten leveren zou dit onze producten duurder maken en zouden we het minimum aankoopbedrag moeten verhogen.Ā
Waarom zijn glutenvrije producten duurder?
De glutenvrije bloem en andere ingrediƫnten zijn een pak duurder in aankoop.
Vaste leverdag per regio
Elke regio heeft een vaste leverdag. Op die manier kunnen wij de levering van onze producten betaalbaar houden.
Hoe bestellen?
Je kan bestellen via de webshop. Kies jouw favoriete producten en vervolgens jouw afhaalpunt.Ā
Moeten we rekening houden met een besteltermijn?
Ā
Je kan bestellen tot woensdagavond 20u om het te halen op vrijdag of zaterdag
Waar is jullie bakkerij gelegen?
U kan ons vinden in deĀ Veldstraat 8,Ā 8680 Koekelare (West-Vlaanderen).
Hebben jullie een fysieke winkel?
Wij hebben geen fysieke winkel en werken enkel met afhaalpunten in gans Vlaanderen.Ā
Kunnen we de producten kopen zonder deze op voorhand te bestellen?
Wij werken enkel op bestelling via de webshop.Ā